Privacy verklaring Stap Oefentherapie*

(Stap Oefentherapie is een samenwerking van de praktijken Oefentherapie Bunnik, Cesartherapie Inge Verhoeven Rotterdam en Cesartherapie Minou te Bleiswijk)

Stap Oefentherapie gevestigd op de volgende locaties: Christiaan Huygensstraat 14, 2665 KX Bleiswijk, Peppelweg 146D 3053 GV Rotterdam, Minervaplein 2F 3054 SK Rotterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

www.stap-oefentherapie.nl
Christiaan Huygensstraat 14
2665 KX Bleiswijk
T. 0625586619

Peppelweg 146D
3053 GV Rotterdam
T. 010-4181344

Minervaplein 2F
3054 SK Rotterdam
T. 010-8208892

Minou de Jong-Lensen is de Functionaris Gegevensbescherming van Stap Oefentherapie.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Stap Oefentherapie verwerkt uw gegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Stap Oefentherapie verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u:

  • Gezondheid
  • Gegevens van personen jonger dan 16 jaar
  • Burgerservicenummer (BSN)
  • Biometrische gegevens
  • Genetische gegevens

Onze website en de daarbij geleverde dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Stap Oefentherapie verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Wettelijke verplichting t.a.v. zorgverlening
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Declaratieverkeer
  • Dit doen wij n.a.v. de volgende grondslagen:
  • De gegevensverwerking is noodzakelijk voor het nakomen van een wettelijke verplichting
  • De gegevensverwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van een behandelovereenkomst.

Geautomatiseerde besluitvorming

Stap Oefentherapie neemt geen, op basis van geautomatiseerde verwerkingen, besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Stap Oefentherapie) tussen zit.

Stap Oefentherapie gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen: Intramed, zorgmail en qualiview.

Dit voor het vastleggen van digitale cliëntendossiers, verplicht vastgesteld in overeenkomsten met de zorgverzekeraars en het ondersteunen van het behandelproces. Zorgmail wordt gebruikt om via een beveiligde mail te communiceren met verwijzers en zorgverleners. Wij werken met qualiview om de cliënttevredenheid te meten van de praktijk.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Stap Oefentherapie bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij zijn verplicht uw gegevens 15 jaar te bewaren.

Delen van persoonsgegevens met derden

Stap Oefentherapie verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Stap Oefentherapie blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Stap Oefentherapie gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien en te corrigeren. In verband met een wettelijke verplichting kunnen wij uw gegevens niet verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Stap Oefentherapie en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens per post opsturen naar: Stap Oefentherapie, Minervaplein 2F, 3054 SK Rotterdam of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen drie weken, op uw verzoek.

Stap Oefentherapie wil u er tevens op wijzen dat, indien nodig, u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Stap Oefentherapie neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.