lauraMijn naam is Laura Bunnik, in 2004 heb ik de opleiding oefentherapie Mensendieck afgerond. In 2007 ben ik afgestudeerd als Kinderoefentherapeut en 2009 ben ik afgestudeerd als Bachelor Oefentherapeut.

In de maanden nadat ik in 2004 afgestudeerd ben, heb ik eerst als waarneemster gewerkt.
Sinds 01-08-2007 heb ik mijn eigen praktijk in Rotterdam, in de deelgemeente Hillegersberg/ Schiebroek. Sinds de zomer van 2011 is de praktijk gevestigd in Medisch Centrum Hillegersberg. Per januari 2017 is mijn praktijk samen gegaan met de Praktijk voor Oefentherapie Cesar van Inge Verhoeven en Cesartherapie Minou van Minou Lensen en vormen wij STAP oefentherapie.

Mijn interesse ligt op het gebied van werken met kinderen maar ook met volwassenen/ jongeren die tegen beperkingen aan lopen in het dagelijks leven wegens lichamelijke klachten. Ik probeer tijdens de therapie samen met de patiënt de beperkingen te verminderen of de patiënt te leren zelfstandig om te gaan met zijn of haar beperkingen, zodat de patiënt zo goed mogelijk kan functioneren in het dagelijks leven.

Daarnaast heb ik veel ervaring en affiniteit met spanningsklachten en ademhalingsklachten. Ik probeer mensen bewust te laten worden van de spanning die ze opbouwen in hun lichaam en welke weerslag dat op hun heeft, daarnaast door handvatten aan te reiken op het gebied van ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen krijgen ze de klachten weer onder controle.

In september 2014 heb ik mijn Master behaald, de Master Care Trajectory Design. Hierdoor ben ik in staat op zorgtrajecten te ontwikkelen en te implementeren die als doel hebben om de zorg voor de patiënt te verbeteren. Om die reden ben ik per januari 2016 werkzaam bij Steunpunt KOEL, een onafhankelijke organisatie die de samenwerking binnen de eerstelijns- samenwerking verbetert en versterkt. Ik ben binnen KOEL werkzaam als adviseur.

Een grote hobby van mij is hardlopen, om die reden heb ik in 2017 de cursus tot Runningtherapeut gevolgd en afgerond. Ik vind het heel mooi om mensen door hardlopen te laten ervaren lekkerder in hun vel te kunnen zitten!

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en ben lid van de beroepsvereniging voor oefentherapeuten Cesar en Mensendieck en het platform kinderoefentherapie.