Geef je dan nu op voor de online workshop “Recht je rug”

Nek schouderklachtenVeel mensen werken in deze corona-tijd vanuit huis. Overleggen vinden plaats via beeldbellen, het gebruikelijke werk wordt nu gedaan op een werkplek thuis, allemaal vaak in een zittende houding.

De werkplek thuis voldoet vaak niet aan de ergonomische richtlijnen. Dit kan veel spierspanning in de nek- en schouderspieren veroorzaken, met pijnklachten als gevolg. Daarnaast spelen spanning, angst, stress en onzekerheid een rol wat ook van invloed is op lichamelijke klachten.

Herkent u dit? Meld u zich dan nu aan voor de online workshop “Recht je rug”! Deze week gaat de eerste workshop voor een groep middelbare school docenten van start!

Als een kind (gezond) wordt geboren dan liggen alle menselijke mogelijkheden in principe klaar om, stap voor stap, in gebruik genomen te worden. Ontelbare koppelingen zullen er gemaakt moeten worden om alle delen van het lichaam en de zintuigen samen te laten werken.

Corona Update, 4 mei 2020

Zojuist is bekend gemaakt door het  RIVM en VWS dat de praktijk geopend mag worden voor patiënten met lichamelijke klachten. Om de behandelingen voort te zetten op de praktijk of nieuwe behandelingen te starten wordt er gewerkt volgens een triage stappenplan. 

Wilt  u een afspraak maken neem dan telefonisch contact met ons op.  De patiënten die wij op dit moment middels een videoconsult zien zullen wij zelf benaderen of zij eventueel weer op de praktijk gezien willen worden. 

Wij beschikken als praktijk over de nodige PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen). Wij willen u wel vragen om zelf uw handdoek mee te nemen naar de praktijk.    

Wij hanteren de volgende maatregelen binnen de praktijk. 

Met vriendelijke groet,   

Het team van Stap Oefentherapie

STAP Oefentherapie is een samenwerking tussen Oefentherapie Bunnik, van Laura Bunnik, Cesar Rotterdam van Inge Verhoeven en Cesartherapie Minou, van Minou de Jong-Lensen. ZIj hebben de krachten gebundeld en treden vanaf heden naar buiten onder de naam STAP Oefentherapie.

Door ontspannen bewegen mentaal sterker voelen!

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van wandelen of een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut bij mensen met spanningsklachten en/of burnoutklachten. Door middel van runningtherapie kan ervaren worden wat bewegen voor positieve invloed heeft op ons welbevinden en energieniveau.

Steeds meer kinderen hebben moeite met schrijven. Vaak moet er zelfs een therapeut aan te pas komen, omdat ze een onleesbaar handschrift hebben, te langzaam schrijven of pijn in hun hand krijgen. Scholen en deskundigen luiden de noodklok.