Vanavond 17 juni 2021 van 20.00 - 20.30 uur vindt de zesde gratis live ontspannings-sessie plaats! Je kunt hem volgen vanuit je eigen huis. 

 • De sessie vindt plaats via Google Meet. Je kunt de volgende link openen: https://meet.google.com/bgc-xiia-gvt.
  Als je de link in een google Chroom tabblad opent hoef je geen account aan te maken.
 • Zoek een plekje uit waar je heerlijk kunt zitten en/of liggen en waar je even een half uurtje niet gestoord wordt.
 • Voor mij sta jij als deelnemer centraal, waarbij ik je graag mee neem in wat meer lichaamsbewustwording en ik je uitleg geef over de ademhaling. Daarbij is interactie heel waardevol. Ik zou het fijn vinden als je je camera en microfoon aanzet. Mocht je dat liever niet hebben dan is dat ook geen probleem.
 • Zowel tijdens de sessie als naderhand kun je vragen stellen. Tijdens de sessie kan dat mondeling of via de chat. Naderhand via de email of whatsapp (06-16273447).

Tot vanavond!

Corona Update, 4 mei 2020

Zojuist is bekend gemaakt door het  RIVM en VWS dat de praktijk geopend mag worden voor patiënten met lichamelijke klachten. Om de behandelingen voort te zetten op de praktijk of nieuwe behandelingen te starten wordt er gewerkt volgens een triage stappenplan. 

Wilt  u een afspraak maken neem dan telefonisch contact met ons op.  De patiënten die wij op dit moment middels een videoconsult zien zullen wij zelf benaderen of zij eventueel weer op de praktijk gezien willen worden. 

Wij beschikken als praktijk over de nodige PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen). Wij willen u wel vragen om zelf uw handdoek mee te nemen naar de praktijk.    

Wij hanteren de volgende maatregelen binnen de praktijk. 

Met vriendelijke groet,   

Het team van Stap Oefentherapie

Vandaag is het World sleep Day.
Hoe slaap jij? Ervaar jij wel eens, of misschien wel langere tijd slaapproblemen? Wist je dat een gezonde slaap essentieel is voor heel veel dingen? Een gezonde slaap zorgt onder andere voor een betere concentratie en productiviteit van je hersenen. Ook zorgt het ervoor dat je mentale herstel verbeterd. Een goede slaap zorgt ook voor het fysieke herstel van je lijf.

Vandaag is het World Sleep Day en deze dag staan in het teken van een gezonde slaap! Je leest erover in onze nieuwe blog

 

 

Door ontspannen bewegen mentaal sterker voelen!

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van wandelen of een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut bij mensen met spanningsklachten en/of burnoutklachten. Door middel van runningtherapie kan ervaren worden wat bewegen voor positieve invloed heeft op ons welbevinden en energieniveau.

Steeds meer mensen ervaren wel eens dat ze zich gespannen voelen. Zeker de laatste tijd doordat we minder er op uit kunnen, sportscholen dicht zijn, kinderen meer thuis zijn, veel thuis werken en minder een uitlaatklep hebben.
Om die reden organiseert STAP Oefentherapie vanaf heden op donderdagavond in de even weken van 20.00-20.30 een gratis online ontspannings-sessie.

Voel je je ook wel eens opgebrand aan het einde van de dag?
Voel je spanning in je lijf?
Voel je je wel eens uit balans?

Doe dan mee en ervaar hoe je tot rust kunt komen en controle kunt krijgen over je lichaam en gedachten!

De volgende data voor de online ontspannings-sessie zijn:

 • 25 februari
 • 11 maart
 • 25 maart
 • 8 april
 • 22 april

De sessie zal plaatsvinden via Google-Meet. Na aanmelding ontvang je binnen 24 uur een bevestiging met de link naar de online sessie. De link voor de online sessie zal een uur van te voren ook op de website geplaats worden. Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden en de eerste stap te nemen naar een ontspannen-moment!

 

 

 

Als een kind (gezond) wordt geboren dan liggen alle menselijke mogelijkheden in principe klaar om, stap voor stap, in gebruik genomen te worden. Ontelbare koppelingen zullen er gemaakt moeten worden om alle delen van het lichaam en de zintuigen samen te laten werken.

We zitten met zijn allen midden in de lockdown. Sinds halverwege maart vorig jaar werkt al het groot gedeelte van werkend Nederland vanuit huis. Misschien werk jij ook wel thuis en zit je op dit moment zelf met je kinderen, die hun schoolwerk maken, aan de eettafel.
Het thuis werken biedt voordelen, zoals minder reistijd en flexibeler je werktijden in kunnen delen.
Wellicht merkt u zelf ook de nadelen van het thuiswerken. Dit laten ook de berichten in de media zien. Buiten het gemis van sociale contacten, is de ergonomie thuis vaak een stuk minder en bewegen we tijdens de werkuren minder. Dit kan tot gevolg hebben voor het ontwikkelen van eventuele klachten in de nek- en schouders.

Wil je tips voor het instellen van je (thuis)werkplek? Lees dan onze nieuwe blog!

STAP Oefentherapie is een samenwerking tussen Oefentherapie Bunnik, van Laura Bunnik, Cesar Rotterdam van Inge Verhoeven en Cesartherapie Minou, van Minou de Jong-Lensen. ZIj hebben de krachten gebundeld en treden vanaf heden naar buiten onder de naam STAP Oefentherapie.

Geef je dan nu op voor de online workshop “Recht je rug”

Nek schouderklachtenVeel mensen werken in deze corona-tijd vanuit huis. Overleggen vinden plaats via beeldbellen, het gebruikelijke werk wordt nu gedaan op een werkplek thuis, allemaal vaak in een zittende houding.

De werkplek thuis voldoet vaak niet aan de ergonomische richtlijnen. Dit kan veel spierspanning in de nek- en schouderspieren veroorzaken, met pijnklachten als gevolg. Daarnaast spelen spanning, angst, stress en onzekerheid een rol wat ook van invloed is op lichamelijke klachten.

Herkent u dit? Meld u zich dan nu aan voor de online workshop “Recht je rug”! Deze week gaat de eerste workshop voor een groep middelbare school docenten van start!

Steeds meer kinderen hebben moeite met schrijven. Vaak moet er zelfs een therapeut aan te pas komen, omdat ze een onleesbaar handschrift hebben, te langzaam schrijven of pijn in hun hand krijgen. Scholen en deskundigen luiden de noodklok.